Deelnemers

Da Capo helpt Apeldoornse (migranten)vrouwen om opnieuw te beginnen in Nederland. In een nieuw land moet je de nieuwe taal leren. Dat is belangrijk om mee te kunnen doen. Soms woon je al lang in Nederland, soms pas kort. Je bent druk geweest met je kinderen, je huishouden of je werk. Je kent misschien nog niet zo veel mensen en je praat weinig Nederlands met anderen.
Wil je beter Nederlands leren spreken, schrijven of lezen? Kun je nog niet met de computer werken of wil je meer leren over het werken met de computer en internet en e-mail of wil je ook graag werken of gezellig met andere mensen samen zijn? Bij Da Capo kun je komen voor veel activiteiten: Taalles, taalcafe, computerles, fietsles, taalcursussen of een naaicursus volgen of helpen bij het naaien van produkten of helpen in de kookstudio waar je samen gaat koken.
Nederlands leren spreken, schrijven en lezen? In kleine groepjes en met een vrijwilliger werk je aan je Nederlands. Je leert spreken met elkaar, luisteren, lezen en schrijven in je eigen tempo.
Kun je nog niet met de computer werken of wil je meer leren over het werken met de computer en internet en e-mail. Da Capo heeft een inloopspreekuur computerles.
Wil je ook graag werken of gezellig met andere mensen samen zijn? Da Capo heeft 2 leuke werkplekken: een naaiatelier en een kookstudio.
Er zijn vaak taalcursussen bij of via Da Capo. Deze cursussen zijn elke keer met andere thema's: de ene keer over gezondheid en de andere keer over puberkinderen.
Thee, taal en koffie: activiteit voor mannen en vrouwen die graag Nederlands oefenen in het TaalCafé. Samen koffie drinken en praten of een spelletje doen. Locatie buurthuisje "Ut Huussie" en Aristotelesstraat 1005
Fietslessen voor beginners (migranten)vrouwen Er zijn fietsen in verschillende maten beschikbaar. Tijdens fietsles ook theorielessen over situaties in het verkeer.

Prijzen

Da Capo is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Als cursist betaal je zelf een kleine bijdrage voor de lessen. Daarbij is koffie en thee inbegrepen. Je kunt ook betalen met de stadspas. Daarmee kun je het lesgeld betalen.

Cursus Taallessen €11,00 euro per maand per les..
Overige activiteiten zijn gratis:
Fietsles
Taalcafé
Atelier
Kookstudio
Cursussen

Speciaal voor moeders met jonge kinderen tussen 0 en 4 jaar heeft Da Capo een kinderruimte
Een groot voordeel voor de kinderen is dat ook zij Nederlands horen en de taal ook beter zullen gaan begrijpen en spreken. En de kinderen kunnen alvast wennen aan een schoolse omgeving, als voorbereiding op peuterspeelzaal of kleuterschool (gratis voor deelnemers)