Nederlands leren

Wil je Nederlands leren? Da Capo geeft taalles. Da Capo is een vrijwilligersorganisatie. Je krijgt les van een vrijwilliger.

Da Capo geeft Nederlandse taallessen in kleine vrouwengroepen. Dat is leuk en gezellig. De focus ligt op spreken, maar natuurlijk leer je ook om betere zinnen te maken (grammatica).

Je kunt op elk niveau instromen. Ben je een beginner? Dan start je in een startersgroep (start enkele keren per jaar) of op niveau 1 of 2 (beginners of A1). Kun je nog niet (goed) lezen en schrijven? Dat kun je leren bij Da Capo. Ben je al wat verder met de taal? Dan kun je lessen volgen op niveau 3 en 4 (a2 en B1)

Bij de intake wordt bepaald op welk niveau je mee kunt doen.

De taallessen zijn op de hoofdlokatie:

Taalcafe - Nederlands oefenen (er zijn 3 lokaties)
Ook zijn er taalcafe’s. Deze heten Thee, Taal en Koffie.

Hier kunnen mannen en vrouwen samenkomen voor een kopje koffie of thee en om het Nederlands te oefenen. In een groep ga je praten over allerlei onderwerpen en beetje bij beetje ga je meer gaan begrijpen. Het is erg gezellig en je leert zo nieuwe mensen kennen.

Locatie Centrum

  • Ut Huussie, Korte Molenstraat. het huisje in de moestuin. (routeplanner)
  • Maandag van 9.30 - 11.30

Locatie Zevenhuizen

Locatie De Maten

  • Het Veldhuus, Magistratenveld 613 (routeplanner)
  • Maandag van 9.30 - 11.30

Rooster

Kijk voor de soort lessen en tijden die we bieden op het rooster.

Speciaal voor moeders met jonge kinderen tussen 0 en 4 jaar heeft Da Capo een kinderruimte. Een groot voordeel voor de kinderen is dat ook zij Nederlands horen en de taal ook beter zullen gaan begrijpen en spreken. En de kinderen kunnen alvast wennen aan een schoolse omgeving, als voorbereiding op peuterspeelzaal of kleuterschool (gratis voor deelnemers).