Als taalcoördinator ben je de spin het het web van de taalgroepen bij Da Capo. Aan de ene kant ben je bezig met de vrouwen die zich aanmelden en aan de andere kant met de organisatie van de taallessen die door vrijwilligers gegeven worden.

Wie zijn wij?
Da Capo zet zich in voor migrantenvrouwen middels taallessen en activeringsactiviteiten om hen op weg te helpen in de Nederlandse samenleving.

Werkzaamheden
Je coordineert zaken rondom de taallessen. Je bent het aanspreekpunt voor de taalvrijwilligers, je helpt hen met lesmethodes en/of materialen als zij daar behoefte aan hebben. Je houdt in de gaten of de vrouwen op de juiste lessen zitten en overlegt hierover met de taalvrijwilligers. Verder ben je ook het aanspreekpunt voor de vrouwen die les hebben. Je doet de aanmeldingen, plaatst hen op de juiste groepen en communiceert dit met de vrijwilligers. Wellicht kun je soms een workshop geven over bepaalde lesmethodes om de vrijwilligers handvatten te geven.

Wij vragen
Iemand met een NT2 achtergrond, die zelf les gegeven heeft, en/of al veel gecoordineerd heeft rondom taallessen. Je bent zelfstandig en kunt vrijwilligers goed wegwijs maken en helpen bij het gebruiken van lesmateriaal en lesmethodes.

Wij bieden
Een gezellige vrijwilligersorganisatie die met veel enthousiasme anderstaligen ondersteunt. Vrijwilligersvergoeding mogelijk in overleg.

Tijdsbesteding
Je hebt 3 dagdelen tijd om Da Capo te ondersteunen (in overleg in te delen).

Neem voor meer informatie contact op met Marleen Hoogeboom.

Kun jij goed overweg met het programma Access en heb je ervaring met het bouwen van databases? Kom dan Stichting Da Capo helpen met het verbeteren van de MS Access database.

Wie zijn wij?
Da Capo ondersteunt migrantenvrouwen in hun ontwikkeling door middel van taallessen en activeringsactiviteiten en cursussen.

Werkzaamheden (vrijwilliger projectbasis)
Door veranderingen dienen aanpassingen in MS Access te worden aangebracht. Voor het realiseren van deze aanpassingen zoeken we een MS Access-programmeur/ontwikkelaar.

  • Databasestructuur in MS Access optimaliseren
  • Tabellen in MS Access aanpassen
  • Werkformulieren in MS Access aanmaken/aanpassen
  • SQL-koppeling databases aanleggen
  • Taken agenderen in MS Access
  • Standaard management rapportages in Excel bouwen, gebaseerd op de MS Access databases
  • MS Acces automatische backup.
  • Meedenken met verbeteren van het werkprocessen

Wij vragen
Grote mate van zelfstandigheid gevraagd. Het kan vanuit huis, maar je bent ook welkom op kantoor om zo feeling te hebben met de doelgroep en de andere vrijwillgers.

Wij bieden
Een gezellige werksfeer met veel vrijwilligers.

Tijdsbesteding

Een paar weken waarschijnlijk. En daarna af en toe bijspringen bij problemen, of als er aanpassingen aan de applicatie nodig zijn.

Reageer op deze vacature!

Je zult er administratieve werkzaamheden verrichten voor Da Capo, dus computerkennis is erg belangrijk. Ook zelfstandigheid wordt wel van je verwacht, omdat de coördinator niet altijd aanwezig is om te helpen. Te denken valt aan het bijhouden van de database, het printen van lesmateriaal, de uitgifte hiervan aan de cursisten, eenvoudige financiële administratie bijhouden van Da Capo, bestellingen plaatsen etc. Natuurlijk zul je ook de bezoekers te woord staan, de weg wijzen, de post verzorgen voor het hele pand en je kunt de deelnemende vrouwen begeleiden bij het uitvoeren van de taken.

Er kunnen nog vrijwilligers helpen op enkele dagdelen (maandagochtend)

Je bent een manusje van alles en vindt administratie leuk om te doen. Maar tevens wil je graag een doelgroep verder helpen en ondersteunen in hun ontwikkeling?
Dan is Da Capo de juiste plek voor jou. 

Lijkt je dit een leuke en zinvolle uitdaging?

Meld je dan aan bij Marleen Hoogeboom, projectcoördinator van Da Capo.

Reageer op deze vacature!

PR & Marketing vrijwilliger
Da Capo ondersteunt met name migrantenvrouwen in hun ontwikkeling. Met taallessen en activiteiten. Da Capo groeit snel en de stichting zoekt iemand die de PR en marketing op zich kan nemen. Dat houdt in het bijhouden van de website, het maken van de nieuwsbrief en het contact leggen met andere organisaties voor samenwerking. Maar ook af en toe de kranten benaderen voor het plaatsen van een interview of artikel over Da Capo. Dus vind je het leuk om nieuwsbrieven te maken en websites up to date te houden en help je graag mensen verder met hun ontwikkeling en ontplooiing, dan is deze vrijwilligersfunctie echt iets voor jou.

Praktische informatie
Grote mate van zelfstandigheid gevraagd. Het kan vanuit huis, maar de vrijwilliger is ook welkom op kantoor om zo feeling te hebben met de doelgroep en de andere vrijwillgers. Ervaring met Joomla en MailChimp is een pre. 

Reclame
Houd jij van teksten schrijven, nieuwsbrieven maken, websites beheren? Dan kan Da Capo jouw hulp goed gebruiken.

Interesse? 
Neem voor meer informatie gerust contact met Marleen Hoogeboom op.

Reageer op deze vacature!

Je kunt in het naai-atelier van Stichting Da Capo komen meehelpen als je van naaien houdt. Maar je kunt het ook komen leren! Stichting Da Capo is een organisatie voor (migranten)vrouwen. Zij kunnen hier komen voor taallessen en activiteiten. Een van de activiteiten is het naaiatelier. Hier kunnen vrouwen het naaivak leren, maar ook meehelpen in de productie die voorhanden is. Dat kan steeds iets anders zijn.

Vind je naaien leuk? Of wil je het leren? Wil je graag met andere vrouwen samen zijn en nieuwe contacten leggen? Kom dan naar het naaiatelier.

Wie zijn wij?
Da Capo is een organisatie voor (migranten)vrouwen. Zij kunnen hier komen voor taallessen en activiteiten. Een van de activiteiten is het naaiatelier.

Werkzaamheden
In het naai-atelier kunnen vrouwen het naaivak leren, maar ook meehelpen in de productie die voorhanden is. Dat kan steeds iets anders zijn.

Wij vragen
Vrouwen die willen leren naaien of al kunnen naaien en dat leuk vinden. Je vindt het leuk om mee te werken aan opdrachten die Da Capo voorhanden heeft.

Wij bieden
Een gezellige groep vrouwen, een veilige omgeving. Een plek waar je kunt oefenen met je taal (als dat nodig is).

Tijdsbesteding
Het liefst minimaal 2 dagdelen in de week. Momenteel is het atelier open op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot half 3. Je kunt ook blijven tot half 12 - 12 uur. 

Vaardigheden
Doener Volhoudend Loyaal Energiek Precies Samenwerken Luistert naar anderen Begripvol Vriendelijk Behulpzaam Op anderen gericht Op anderen gericht Creatief.

Reageer op deze vacature!